Κάποτε είχα διαβάσει μια φράση από την Κόλαση του Δάντη: Lasciate ogni speranza ch’entrate που σημαίνει «αφήστε κάθε ελπίδα εσείς που μπαίνετε (στην Κόλαση)». Φράση που θα μπορούσε να ταιριάζει γάντι στον αγώνα του Dakar αν και εγώ δεν εγκατέλειψα, αντίθετα τερμάτισα στην 40η θέση της κατηγορίας μέχρι 450cc (από τους 160 που ξεκίνησαν τον αγώνα) και 95ος στη Γενική Κατάταξη (από τους 235 που ήταν στην εκκίνηση).

Μετά από 10χιλιάδες απάνθρωπα χιλιόμετρα στην έρημο και την οροσειρά των Άνδεων, μετά από την ταλαιπωρία τόσων ημερών που αποτυπώθηκε στην φωτογραφία του τερματισμού όπου βγήκε μια κραυγή εκτόνωσης μέσα από την ψυχή μου, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς που μου διαθέσατε λίγο από τον καθημερινό σας χρόνο για να διαβάσετε το e-mail της ημέρας. Που μου στείλατε τη θετική σας σκέψη, που αγωνιούσατε μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους για το αν θα καταφέρω να βγάλω άλλη μια ειδική. Ξέρω ότι μερικοί από εσάς ξενυχτήσατε, άλλοι νιώσατε εξοργισμένοι με τις όποιες αδικίες από τους κριτές και πολλοί περισσότεροι αφιερώσατε χρόνο και διάθεση για να μου στείλετε με e-mail τις ευχές σας.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Ξέρω ότι όταν επιλέγεις να εκτίθεσαι οφείλεις να δέχεσαι και τις αρνητικές και τις θετικές απόψεις.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου οι οποίοι πέρα από brand names είναι άνθρωποι που είδαν κάτι σε εμένα και ο καθένας με βοήθησε όπως μπορούσε. Αξίζει να τους αναφέρω:

OM Racing Team
Δημήτρης Κορρές – Ειδικές Μεταφορές Κτιρίων
MC Moto Import:  Acerbis, Arai, Scott, Dainese
MultiPower – Συμπληρώματα Διατροφής
Otesat- Maritel – Δορυφορικές Τηλεπικοινωνίες
Intramoto  Pirelli  – Metzeler (ελαστικά μοτοσικλέτας)
Omega Transport & Logistics
Adorama  (Είδη φωτογραφικού εξοπλισμού)
Columbia (ορειβατικά είδη ρουχισμού)
115 Πτέρυγα Μάχης  343 Μοίρα

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, το γιατρό και στήριγμα μου στις δύσκολες ώρες Γιώργο Αρεάλη. Τους υπεύθυνους επικοινωνίας Κώστα Κατσίγιαννη και Γεωργία Βορύλλα οι οποίοι πέρασαν ατελείωτες ώρες στέλνοντας e-mail. Τους γυμναστές μου Γιώργο και Στέλλα Παπαδήμα και τον προπονητή μου Σταύρο Τσίτουρα. Τους μηχανικούς μου Σάκη Παλάσκα, Pat Kevorkian – Challenge 75 και στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων Loϊc Herbert και Παναγιώτη Μπραβή. Τους ανιδιοτελείς φίλους μου Χρήστο Κοτσώλη και Τηλέμαχο Τριβέλλα. Τον Τίμο Τοκουζμπαλίδη που φρόντιζε να ενημερώνει σε καθημερινή βάση το site μου.

Με την υπόσχεση ότι όταν έρθει η μηχανή μου από τη Γαλλία θα διοργανώσουμε μια βραδιά για φίλους στην οποία σας απευθύνω ήδη πρόσκληση,

Βασίλης Ορφανός