Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά από το Ελληνικό  Μουσείο Μοτοσυκλέτας και το δήμο Ψυχικού το 2ο ΤΤ Ψυχικού.

Στον αγώνα Θεσμό για την κλασσική μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα κάτω από την οργάνωση  του Παναγιώτη Μαριολόπουλου , ο Βασίλης Ορφανός οδήγησε την αγαπημένη του μοτοσυκλέτα BMW R12 1935 , που του παραχώρησε το Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας.

Στη φετινή διοργάνωση οι κατηγορίες χωρίστηκαν σε τρεις  (προπολεμικά και μεταπολεμικά )ανάλογα με την χρονολογία κατασκευής των σπάνιων μοτοσυκλετών που συμμετείχαν με περισσότερες  συμμετοχές σε σχέση με την πρώτη χρονιά.

Οι τυχεροί θεατές που βρέθηκαν στο Ψυχικό είχαν τη χαρά να θαυμάσουν από κοντά ένα σπάνιο θέαμα με δυνατές συγκινήσεις , ενώ την όλη εκδήλωση πλαισίωσαν διάφορες δραστηριότητες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού .

Ο Βασίλης παρουσίασε σε ένα όμορφα διασκευασμένο χώρο τις μοτοσυκλέτες που έχει κερδίσει και τερματίσει στο Rally Dakar από τις έξι του συμμετοχές στο συγκεκριμένο αγώνα και μοίρασε αφίσες στα παιδιά , ενώ δήλωσε πόσο ξεχωριστή είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση γιατί μαθαίνουν οι νεότεροι και θυμούνται οι παλιότεροι σε ένα αγώνα θεσμό για την ιστορία της Ελληνικής Αγωνιστικής και Κλασσικής Μοτοσυκλέτας ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια σε διοργανωτές και αγωνιζόμενους για την άρτια οργάνωση του 2ο ΤΤ Ψυχικού.
Φωτογραφίες Τάσος Αρωνίτης