Ο Βασίλης Ορφανός, ύστερα από πρόσκληση των καθηγητών του Λυκείου Σχηματαρίου, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Τα τροχαία Ατυχήματα δεν κάνουν διακρίσεις» σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013 . Σκοπός της ήταν η ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τα μέτρα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

Βασίλης Ορφανός - Vasilis Orfanos

Ο Βασίλης, ως αναγνωρισμένος εκπαιδευτής της σχολής ασφαλούς οδήγησης VOM από την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας αλλά και ευαισθητοποιημένος σε θέματα οδικής ασφάλειας, ανέλυσε το πρόβλημα που μαστίζει τη νέα γενιά της χώρας μας, εξήγησε τις συνέπειες των τροχαίων τόσο στο κοινωνικό σύνολο όσο και για τους ίδιους τους εμπλεκόμενους, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές με τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Βασίλης Ορφανός - Vasilis Orfanos

Παράλληλα έδειξε στους μαθητές εξοπλισμό ασφαλείας και ένδυσης αναβάτη, ενώ δεν έλειψαν οι συμβουλές για την σωστή επιλογή κράνους με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας και για τους τρόπους σωστής μετακίνησης στους δρόμους είτε με δίκυκλο, είτε με αυτοκίνητο, με κύριο σκοπό την μη εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα. Τόνισε επίσης το γεγονός ότι οι δρόμοι δεν είναι πίστες αγώνων αλλά υπάρχουν ειδικοί χώροι για να εκπαιδευτεί κάποιος σωστά, βρίσκοντας τα όρια του σε κλειστό και ασφαλές μέρος που μόνο μια πίστα προσφέρει.