Ο Βασίλης Ορφανός συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 40 χρόνια της 347Μ. από την ίδρυση της στη Ν.Αγχίαλο .

Ύστερα από πρόσκληση του μοίραρχου της 347 Μ. επισμηναγού (Ι) κ. Βασίλη Αποστολάκη  ο Βασίλης  παραβρέθηκε μαζί με αρκετούς ιπτάμενους στην Ν.Αγχίαλο για μια ξεχωριστή ημέρα για την Πολεμική μας Αεροπορία και τον εορτασμό της 347Μ. που συμπλήρωσε 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στους αιθέρες της Ελληνικής επικράτειας .

Σε μια άκρως συγκινησιακή και πολύ όμορφη εκδήλωση που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της 347Μ. έδωσαν το παρόν οι πρώτοι πιλότοι  που επάνδρωσαν την 347Μ. αρχικά με μαχητικά Corsair υπερασπιστές του Αιγαίου και των συνόρων μας για να δώσουν τη σκυτάλη στους νεώτερους πιλότους μας που συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο αλλά με τα νέα F-16 block 52+ .

Ο Βασίλης πρόσφερε στο Μοίραρχο της 347Μ. ένα ενθύμιο από τη φωτογράφηση που είχε πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Μοίρας με την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα RXV 4.5 Rally Factory Bike  που συμμετείχε  στο Rally Dakar του 2011 μαζί με το μαχητικό F16 block 52+  με την ευχή να συνεχίσουν να έχουν ασφαλείς πτήσεις και να τα εκατοστίσουν.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στο Βασίλη Ορφανό οι αφηγήσεις των πιλότων που ξεκίνησαν το 1977 , και στη συνέχεια επάνδρωσαν ,  και άρχισαν  να πετούν με τα θρυλικά corsair το πώς εκπαιδεύτηκαν στην Αμερική  και αργότερα πως έφεραν στην Ελλάδα τα πρώτα βομβαρδιστικά , ώστε  να δημιουργήσουν ένα συμπαγές αμυντικό δόγμα με συνεχείς ώρες πτήσεις και συνεχή δοκιμή νέων επιχειρησιακών ασκήσεων δημιουργώντας ένα συμπαγές   πυρήνα πιλότων-αεροσκαφών που στη συνέχεια μετέφεραν στους νέους πιλότους των F-16.

Αυτή την εμπειρία την ένοιωσε ο Βασίλης κατά την πτήση του  με F-16 block 52+ το καλοκαίρι του 2007 με το καλύτερο μαχητικό που πετά αυτή τη στιγμή και προασπίζει τα Ελληνικά σύνορα μας ,  με τους καλύτερους πιλότους του κόσμου που είναι οι Έλληνες αεροπόροι της Π.Α. δοκιμάζοντας  και ξεπερνώντας τα όρια  τους που άγγιξαν τα 9 G σε μια συγκλονιστική  πτήση που είχε την τύχη και την τιμή να νιώσει  ο Έλληνας αναβάτης  αυτή τη φορά μέσα σε ένα  απόλυτο πτητικό μέσο .