Μετά την ολοκλήρωση του μισού αγωνιστικού μέρους κάθε Ράλλυ Ντακάρ, υπάρχει μια ημέρα ξεκούρασης για αναβάτες και πληρώματα. Οι οργανωτές την τοποθετούν στη μέση του, με σκοπό όλοι οι αγωνιζόμενοι να πάρουν μια ανάσα, να ξεκουραστούν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι μοτοσυκλέτες και τα οχήματα τους, αφού φυσικά δεχτούν αντίστοιχη περιποίηση από τους μηχανικούς ή από τους ίδιους τους αναβάτες.

Το Rest Day είναι σπουδαίο από πολλές απόψεις. Για κάθε αναβάτη ή πλήρωμα που συνεχίζει τον αγώνα, η συγκεκριμένη ημέρα ξεκούρασης είναι σαν την όαση που περιμένει ο διψασμένος για να πάρει δυνάμεις, να ξεκουραστεί αφότου ξεδιψάσει.

Πρώτα απ’ όλα είναι μια ψυχική ανάταση για τον αγωνιζόμενο που συνεχίζει έχοντας ήδη καλύψει την μισή απόσταση του αγώνα. Παίρνεις ακόμα πιο πολλές δυνάμεις γιατί είναι μια ψυχική ανάταση, το γεγονός ότι έχεις φτάσει ήδη στη μέση και μπορείς να συνεχίσεις, ώστε να φτάσεις μέχρι το τέλος. Αφού τα έχεις καταφέρει μέχρι εδώ, σίγουρα μπορείς και πιο κάτω.

Ράλλυ Ντακάρ: Ο Βασίλης Ορφανός αποκαλύπτει τα μυστικά της rest day (vid) | InMotion by gazzettahttps://www.gazzetta.gr/in-motion/2077526/rally-ntakar-o-basilis-orfanos-apokalyptei-ta-mystika-tis-rest-day-vid?fbclid=IwAR1qbT9QuKK6vNjzXXfHNDonva-ZN1Oy8JnWsJ5CBzG_7Z9Lp8VoC9CiP28