Ο Βασίλης Ορφανός ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του Μ.Ο.Θ. Ανέστη Ευγενίδη, βρέθηκε στη φιλόξενη λέσχη του ομίλου την 1η Μαρτίου 2019.

Μαζί του εντός του χώρου της λέσχης μετέφερε και τοποθέτησε την εργοστασιακή του μοτοσυκλέτα RXV Tuareg 450 Factory Bike που αγωνίσθηκε στην Λατινική Αμερική το 2011.

Σκοπός της όλης εκδήλωσης ήταν να μυήσει τους παραβρισκόμενους στο πως εμπνεύστηκε, συμμετείχε, αγωνίσθηκε, υλοποίησε, τερμάτισε, κέρδισε, ανοίγοντας την Ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 2003 αλλά και πως συμμετείχε, βρέθηκε ξανά στις πρώτες θέσεις αλλά τελικά τραυματίσθηκε από μια σπασμένη πίσω ανάρτηση, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο το 2004, ξανασυμμετείχε , έτρεξε με μαύρο περιβραχιόνιο για τους δύο νεκρούς συναθλητές του αναβάτες, ξανατερματίζοντας στη θρυλική Lac rose στο Dakar στη Σενεγάλη το 2005, σαν μηχανικός με υποστήριξη στο Γάλλο συναθλητή του Gulieme Floriac 2006, πως ακυρώθηκε ο αγώνας το 2008, αλλά και πως μεταφέρθηκε ο θεσμός στη Λατινική Αμερική το 2009, αγωνίσθηκε στο πιο άνυδρο μέρος του πλανήτη στην έρημο Ατακάμα αλλά και στις Άνδεις σε υψόμετρο 5.000 μέτρων, τερματίζοντας για μια ακόμη φορά σε Dakar στο Buenos Aires αυτή τη φορά, αλλά και για την συμμετοχή του το 2011 με εργοστασιακή ομάδα και μοτοσυκλέτα.

Με αυτή τη σειρά και με αυτό τον τρόπο τα μέλη της λέσχης του Μ.Ο.Θ. βίωσαν ακριβώς μέσα από τις αφηγήσεις και τα τηλεοπτικά πλάνα του Βασίλη, τι αντιμετωπίζει ένας αγωνιζόμενος αναβάτης μέσα σε ένα τέτοιο αγώνα, μεταφέροντας το κλίμα και τις ακραίες συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις σχεδόν από όλους όσους βρέθηκαν στη λέσχη στις οποίες ο Βασίλης απάντησε αναλυτικά διευκρινίζοντας διάφορες πτυχές από την προετοιμασία και προπόνηση του μέχρι τους τερματισμούς και τη διαχείριση της κόπωσης μέσα στον αγώνα με χιλιάδες παραμέτρους που καλείτε ο αναβάτης να αντιμετωπίσει με τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας από -30 έως +45 βαθμούς Κελσίου, πέρασμα αμμολόφων, αμμοθύελλες, ναρκοπέδια, μέσα σε 10.000 χλμ. αγωνιστικής πορείας ανά αγώνα.

Ιδιαίτερη παρουσία ήταν αυτή του φίλου και συναθλητή του Βασίλη συμμετέχοντας στα πρώτα του πρωταθλήματα στην Ελλάδα 1991,1992,1993 κ.Στέλιου Παρτακιλούδη αναλύοντας διάφορες πτυχές από άγνωστες στο ευρύ κοινό καταστάσεις που βίωσαν σαν αντίπαλοι, παίζοντας όμως πάντα τίμια τηρώντας και οι δύο τους κανόνες καθαρού παιχνιδιού.

Κλείνοντας αυτή την αναφορά αξίζει να αναφερθεί μια δημόσια δήλωση ενός μέλους του Μ.Ο.Θ. του κ. Κώστα Διαμαντόπουλου ο οποίος δήλωσε σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα ακόλουθα

Σπάνια κάποιος μάγεψε το κοινό του Μ.Ο.Θ. όσο ο Βασίλης Ορφανός απόψε. Και σπάνια έχω την τιμή να κάνω χειραψία με κάποιον που έχει τιμήσει τόσο τα Ελληνικά χρώματα.