Το φετινό Ντακάρ είναι όλο εκπλήξεις. Οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν καθόλου τον αγώνα, με αποτέλεσμα μια αμμοθύελλα που σηκώθηκε μετά τον ανεφοδιασμό των μοτοσυκλετών, να αναγκάσει τους διοργανωτές να βγάλουν κόκκινη σημαία στο επόμενο check point, μειώνοντας αισθητά την πέμπτη ειδική, που έλαβε τέλος στο 260ο χιλιόμετρο της.

Έχοντας αγωνιστεί αρκετές φορές υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες στον ομώνυμο αγώνα, ειδικά το 2005 στην Σαχάρα μέσα σε επταήμερη αμμοθύελλα με δύο συναθλητές μας να βρίσκουν τραγικό θάνατο, είναι από τις στιγμές που δεν θέλεις να θυμάσαι. Γι’ αυτό και οι οργανωτές μόλις η ορατότητα από την αμμοθύελλα μειωθεί επικίνδυνα, διακόπτουν την ειδική. Ούτε τα ελικόπτερα του αλυτάρχη και των γιατρών μπορούν να απογειωθούν ή αν είναι ήδη στον αέρα προσγειώνονται άμεσα.

Ράλλυ Ντακάρ 2022: Το σχόλιο του Βασίλη Ορφανού για την ΕΔ5 (vid) | InMotion by gazzettahttps://www.gazzetta.gr/in-motion/2077151/rally-ntakar-2022-sholio-toy-basili-orfanoy-gia-tin-ed5-vid?fbclid=IwAR1_eg8aFOIkSbEhn6cc1w5QKsEYqcRhpVKecyYDV3qG9DEEhE7qcqsw4jU