Η VOM ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Α.Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑ ΡΑΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ κ. Νίκου Τσεπέρκα βρέθηκε στην ακριτική όμορφη και σπάνιας άγριας ομορφιάς νησί της Ικαρίας σε ένα άρτια οργανωμένο  μοτοσικλετιστικό ivent, από τις 22-24 Απριλίου 2017 και συμμετείχε σε ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό και όχι μόνο τριήμερο στις  Ράχες Ικαρίας.

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε μάθημα της σχολής VOM σε πάνω από πενήντα αναβάτες ανεξαρτήτου ηλικίας.

Με βάση την καλοσχεδιασμένη πίστα motocross που η ομώνυμη λέσχη συντηρεί και λειτουργεί έγινε το Level l της σχολής που περιλάμβανε από ζέσταμα των αναβατών – διατάσεις , σωστή θέση σώματος επάνω στη μοτοσυκλέτα , ματιά του αναβάτη , control οδήγηση με slalom , ασκήσεις με ένα χέρι , σωστός χειρισμός του εμπρός φρένου , στροφές.

Το  ίδιο βράδυ στο Πνευματικό κέντρο του δήμου Ραχών σε ένα πολύ όμορφο διατηρητέο κτίριο παρουσιάστηκαν από το Βασίλη πλάνα από τους αγώνες του και μια Βραδιά Dakar εντυπωσιάζοντας το νεανικό κοινό αλλά και τους αναβάτες του νησιού που τίμησαν τον Έλληνα αναβάτη με την παρουσία τους σε μια ζεστή εκδήλωση.

Την επόμενη ημέρα με βάση την χωμάτινη πίστα πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας scramble μήκους 35 χιλιομέτρων με δύο γύρους και τρεις κατηγορίες.

Διαγωνίσθηκαν περισσότεροι από 50 αναβάτες με αρκετούς θεατές να παρακολουθούν την προσπάθεια τους .

Η διαδρομή ήταν ιδιαίτερα απαιτητική αφού η μορφολογία του εδάφους της Ικαρίας με την έντονη παρουσία πέτρας έκανε το έργο αρκετών αναβατών δύσκολο , ενώ δεν έλειψαν και αρκετά κλαταρισμένα λάστιχα.

Μετά τον τερματισμό του αγώνα ακολούθησε η απονομή , που είχε τη τιμή και τη χαρά να την κάνει ο Βασίλης μιλώντας στους αναβάτες που έλαβαν μέρος αλλά και στους γονείς τους που τους στηρίζουν, να συνεχίζουν να κάνουν αθλητισμό μέσα από τη μοτοσυκλέτα και να χαίρονται τις ομορφιές του νησιού τους.

Ειδικά σε κάποιους νέους αναβάτες πολλά υποσχόμενους που συμμετέχουν και διακρίνονται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro , τους τόνισε να συνεχίσουν να κάνουν αγώνες παράλληλα με τις σπουδές τους!

Μετά την απονομή ακολούθησε βράβευση του Βασίλη με τιμητική πλακέτα  ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ από τους Μοτοσικλετιστές του Δ.Σ του Συλλόγου ΔΙΑΓΟΡΑ ΡΑΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ  « ως δείγμα σεβασμού & αναγνώρισης για την προσφορά του στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό της Ελλάδας » και αφού ο Βασίλης πήρε το λόγο τους ευχαρίστησε για αυτή τη μεγάλη τιμή προς το πρόσωπο του δηλώνοντας  ότι είναι η καλύτερη πλακέτα που έχει λάβει μέχρι σήμερα και αναγνωρίσει το έργο του !

Την επόμενη και τελευταία ημέρα του ivent ακολούθησε περιήγηση στο νότια πλευρά της Ικαρίας με φόντο το θρυλικό  Ικάριο πέλαγος  παρέα με αναβάτες και από το νησί της Σάμου όπου ο Βασίλης οδήγησε μαζί τους στα  γραφικά και άγρια μονοπάτια των Ραχών.

Κλείνοντας αυτό το όμορφο τριήμερο στην Ικαρία ο Βασίλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τόσο τη λέσχη όσο και όλους αυτούς που βοήθησαν, δημιούργησαν, οργάνωσαν  και κάλεσαν τον ίδιο στο νησί τους, ένα νησί με τόση ιστορία αλλά και με τόση αγάπη για το εντούρο και τη μοτοσυκλέτα.