Ο Βασίλης Ορφανός ύστερα από πρόσκληση της Alibertis Project συμμετείχε για δεύτερη φορά στο όμορφο νησί των Κυκλάδων για το Naxos Adventure Rally 2018.

Με περισσότερες από 100 συμμετοχές από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στη Νάξο από τις 20-22 Απριλίου, ένα τριήμερο μοτοσυκλετιστικής περιπέτειας, που σκοπό είχε να αναδείξει τις εκτός δρόμου χωμάτινες διαδρομές, σε συνδυασμό με το μπλε του Αιγαίου, παράλληλα με το μαγευτικό τοπίο του νησιού περνώντας από τα πιο σπάνια και αρχαία μνημεία του.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε μια απόβαση με καίκι στα μαγευτικά Κουφονήσια πέντε αναβατών, με σκοπό να γυριστούν εντυπωσιακά πλάνα από το τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ και την εκπομπή ΑUTO-ΜΟΤΟ ΕΡΤ που επιμελούνται και παρουσιάζουν οι Νίκος Κορόβυλλας και Νίκος Παγιωτέλλης.
Το Σάββατο 21 Απριλίου όλοι οι αναβάτες εξόρμησαν στο βόρειο τμήμα του νησιού διανύοντας μια απόσταση 120 χιλιομέτρων με αρκετό αέρα σε πανέμορφα τοπία, συνδυάζοντας απείρου κάλους ομορφιές με χρώματα μπλε και πράσινου, βουνού και θάλασσας, με θέα που έκοβε πολλές φορές την ανάσα!
Την Κυριακή 22 Απριλίου ακολούθησε το νότιο τμήμα της Νάξου με περίπου ίδια χιλιομετρική απόσταση περνώντας από όμορφες παραλίες αλλά και κομμάτια με άμμο.

Σε αυτό το σημείο η εμπειρία του Βασίλη Ορφανού και της VOM, βοήθησε τους συμμετέχοντες με ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο οδήγησης στην άμμο να διασχίσουν τα αμμώδη κομμάτια της διαδρομής απροβλημάτιστα και χωρίς ιδιαίτερα κολλήματα.

Σε όλη τη διαδρομή υπήρχαν στάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία απίστευτου κάλους, αναδεικνύοντας την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και ειδικά της Νάξου.
Την εκδήλωση έκλεισε μια σεμνή τελετή το βράδυ της ίδιας ημέρας με όλους τους αγωνιζόμενους στο club Barozzi στη Χώρα της Νάξου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους ενέργειες αφού αναδεικνείουν τις ομορφιές της Ελληνικής νησιωτικής χώρας και της Νάξου, παράλληλα με την εισαγωγή νέων μορφών εναλλακτικού τουρισμού που μπορεί να προσφέρει ένα τόσο μεγάλο και αυτόνομο νησί.

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε την φιλοξενία του Ευθύμη Αλιμπέρτη και των κατοίκων του νησιού στους αναβάτες για την άρτια οργάνωση του Naxos Adventure Rally 2018 και το ραντεβού που ανανεώθηκε για το 2019 για ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες.

Σε αυτό το σημείο o Βασίλης θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά για την συμμετοχή του τον Ευθύμη Αλιμπέρτη για την πρόσκληση του να παρευρεθεί η VOM στο Naxos Adventure Rally 2018, αλλά κυρίως γιατί ο οργανωτής του Naxos ADV Rally 2018 ξεπέρασε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τόσο από την απεργία των ναυτεργατών πριν την εκδήλωση, όσο και από ορισμένα μέλη τοπικής λέσχης, που σκοπό είχαν να τορπιλίσουν την όλη διεξαγωγή του.