Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση – ομιλία του Βασίλη Ορφανού την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 στο κέντρο της Αθήνας στο Sq.Βar.

Οι φίλοι του Βασίλη που  ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια την αγωνιστική του πορεία ,είχαν την τύχη να θαυμάσουν  από κοντά την εργοστασιακή του μοτοσυκλέτα RXV 4.5 Dakar Factory Bike που αγωνίσθηκε στην έρημο Ατακάμα και τις Άνδεις κυρίως όμως να απολαύσουν  εντυπωσιακά βίντεο από τις έξι συμμετοχές του στον ομώνυμο αγώνα.

Αυτό όμως που έκανε ξεχωριστή τη βραδιά ήταν η  ανάλυση και οι απαντήσεις του Έλληνα αναβάτη που έχει κερδίσει στο Dakar στις πάρα πολύ εύστοχες ερωτήσεις που δέχθηκε από το κοινό, δίνοντας το κλίμα και το τρόπο  της επίπονης διαδικασίας προπόνησης  ενάμιση χρόνο πριν τον αγώνα, πως διαχειρίσθηκε τις προκλήσεις της ερήμου τόσο στη Σαχάρα όσο και στην Ατακάμα, τη στρατηγική που ακολούθησε για να κερδίσει στην πρώτη του συμμετοχή, αλλά και την πρόσκληση πρόκληση του Ευρωβουλευτή και θρύλου του παγκόσμιου μότοσπορ Ari Vatanen στο Ευρωκοινοβούλιο μιλώντας στην ΕΡΤ για τον αναβάτη που έκανε πράξη το  <<κάνε το όνειρο σου στόχο και το στόχο σου πραγματικότητα>>.

Βασίλης Ορφανός - Vasilis Orfanos

Ακολούθησαν διάφορες αφηγήσεις για κάποια δύσκολα περάσματα με αμμοθύελλα στη Μαυριτανία, την συνάντηση του με καραβάνια Tuareg, τον απεγκλωβισμό του χωρίς εξωτερική βοήθεια μετά από δεκατρείς προσπάθειες σε κινούμενη άμμο στην Ατακάμα, το πέρασμα τέσσερις φορές σε υψόμετρο 5.000 μ. στις οροσειρές των Άνδεων με έλλειψη οξυγόνου, το πέρασμα από τη θρυλική έρημο Tenere, καθώς και τους τερματισμούς του και τα έντονα συναισθήματα που ένιωσε στο Sharm el Sheih στην χερσόνησο και τα φαράγγια του Σινά, στη Lac Rose στα παράλια του Ατλαντικού ωκεανού στη Σενεγάλη και στο Buenos Aires στην Αργεντινή αφού είχε καλύψει την απόσταση των 10.000 χλμ. από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό ωκεανό με επιστροφή ξανά στην όμορφη πρωτεύουσα του τανγκό.

Η  όμορφη βραδιά έκλεισε με αναμνηστικές φωτογραφίες και υπογραφές σε αυτόγραφα στους φίλους του Βασίλη και του Dakar, αλλά και στις νέες ημερομηνίες για όλους αυτούς τους αναβάτες που θέλουν να εκπαιδευτούν  από τη σχολή  ασφαλούς οδήγησης της VOM , με σκοπό να βελτιώσουν τις οδηγικές τους ικανότητες τόσο σε χωμάτινο όσο και σε ασφάλτινο τερέν.

Στο σημείο αυτό ο Βασίλης ευχαρίστησε όλους  τους φίλους που τον τίμησαν με την παρουσία τους, τους ανθρώπους και τη διεύθυνση του Sq.Βar για την παραχώρηση του πολύ όμορφου και φιλόξενου χώρου τους καθώς και τον Ηλία Χατζηγεωργίου που επικοινώνησε την εκδήλωση ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ.