Με την τελευταία ημέρα του φετινού αγώνα να έχει ολοκληρωθεί, άλλο ένα Ράλλυ Ντακάρ πέρασε στην ιστορία. Όσα σχολιάσαμε πριν την τελευταία ειδική, έγιναν ακριβώς όπως είχαμε προβλέψει. Όλοι οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της Honda έκαναν την υπέρβαση μέσα στην τελευταία ειδική, κατακτώντας την πρώτη, τρίτη και τέταρτη θέση στην μικρή σε χιλιόμετρα ειδική διαδρομή με τους Πάμπλο ΚουιντανίγιαΧοσέ Ιγνάσιο και Χοάν Μπαρέντα αντίστοιχα.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό ώστε να κόψει πρώτος το νήμα και στη γενική κατάταξη ο Κουιντανίγια. Το θρίλερ στις μοτοσυκλέτες που μας κράτησε τις 14 ημέρες του αγώνα σε μεγάλη αγωνία, ολοκληρώθηκε με νικητή τον Σαμ Σάντερλαντ της Gas-Gas. Παρότι περιορίστηκε στην όγδοη θέση στη τελευταία ειδική, έφτασε σε μια πανάξια νίκη σε ένα ακόμη Ράλλυ Ντακάρ (τη δεύτερη στην καριέρα του).

Ράλλυ Ντακάρ 2022: Ο απολογισμός του Βασίλη Ορφανού | InMotion by gazzettahttps://www.gazzetta.gr/in-motion/2079735/rally-ntakar-2022-o-apologismos-toy-basili-orfanoy?fbclid=IwAR0axVX97llHz_77cKDwMRfdva9ow0RLFECOuYn3ME4fc5dPLWoI3CFOZ60