Ο Βασίλης Ορφανός παραβρέθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από την ίδρυση της θρυλικής ιταλικής φίρμας στην έδρα της DUCATI στο Borgo Panigale στη BOLOGNA της Ιταλίας.

Εκεί είχε την τιμή να ξεναγηθεί στο εργοστάσιο κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σε πλήρη εξέλιξη και να θαυμάσει από κοντά την γέννηση των νέων μοντέλων της εταιρίας.

Η ξενάγηση ξεκίνησε από την κατασκευή των κινητήρων «με τους δύο κυλίνδρους με την μεγάλη προσωπικότητα» που είναι και δομικό τμήμα των μοτοσυκλετών, με το δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης των βαλβίδων για να περάσει από όλα τα στάδια, δοκιμών,  μονταρίσματος με το υπόλοιπο σύνολο, μέχρι τους τελευταίους σχολαστικούς ελέγχους που περνάει η κάθε μοτοσυκλέτα, πριν οδηγηθεί στον νέο της ιδιοκτήτη ανά τον κόσμο!

Ο Βασίλης θυμήθηκε την πρώτη φορά που οδήγησε την πρώτη του DUCATI μια 916 το 1993 και τη στιγμή που ο σχεδιαστής Massimo Tamburini σχεδίασε και παρουσιάσε την παγκόσμια γνωστή Superbike 916, σημείο αναφοράς στην παγκόσμια ιστορία της μοτοσυκλέτας σε τέτοιο βαθμό που ένα πιστό αντίγραφο της βρίσκεται στο μουσείο μοντέρνας τέχνης στη Ν.Υόρκη.

Από τότε μέχρι σήμερα η εταιρία πέρασε από πολλά στάδια, κερδίζοντας παράλληλα παγκόσμιους τίτλους και μια σύγχρονη καταξίωση στο φανατικό μοτοσικλετιστικό κοινό της.

Η επίσκεψη κράτησε μία ημέρα και ήταν πολύ αξιόλογη, κυρίως από το πάθος των ανθρώπων που εργάζονται εκεί και από τα εννέα σε αριθμό καινούργια μοντέλα για το 2016 που ήδη βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου, μετά την εξαγορά της από τον γερμανικό οίκο της WV.

Στο αυτό το σημείο ο Βασίλης θα ήθελε να ευχαριστήσει τη διοίκηση της DUCATI στην Ιταλία καθώς και την Ελληνίδα ξεναγό του Μαρία Τζώρτζη που επιμελήθηκε την άρτια από όλες τις πλευρές παρουσίαση.

Το ραντεβού ανανεώθηκε στο άμεσο μέλλον στο καινούργιο μουσείο της DUCATI στην Ιταλία , που αυτή τη στιγμή ανανεώνεται με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο των 90 χρόνων από τη γέννηση της στη διεύθυνση: Via Antonio Cavalieri Ducati 3 στο Borgo Panigale λίγο πιο έξω από την πόλη της Bologna.