Το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών τιμά τη συνεργασία του με τον Βασίλη Ορφανό δίνοντας στη στροφή Κ 5 του αυτοκινητοδρομίου το όνομα  ΣΤΡΟΦΗ ΟΡΦΑΝΟΣ .

Το Σάββατο 13 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της έκθεσης SMF Motor Show στο περίπτερο του αυτοκινητοδρομίου των Σερρών ο Πρόεδρος Βασίλειος Παπαβασιλείου βράβευσε τον αναβάτη Βασίλη Ορφανό για την συνεισφορά του στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό δίνοντας του τιμητική πλακέτα αλλά και την ονομασία της στροφής Κ 5 με την ονομασία ΣΤΡΟΦΗ ΟΡΦΑΝΟΣ.

Ο Έλληνας αναβάτης αφού ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο κ. τόνισε τη συμβολή του αυτοκινητοδρομίου στη χώρα μας τόσο για την οδική παιδεία , όσο και για την ανάπτυξη του Motosport στη πατρίδα μας , αλλά και σαν πόλος έλξης για την ευρύτερη  περιοχή των Βαλκανίων  για οδηγούς –αναβάτες αγωνιστικών ομάδων με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές του.Η πόλη των Σερρών πρέπει να είναι περήφανη για το αυτοκινητοδρόμιο στολίδι που έχει δημιουργήσει  , που συμβάλει τόσο στην οικονομική ευμάρεια  του νομού , όσο και στη προβολή της Μακεδονίας  και της Ελλάδας ειδικότερα.