Ο Βασίλης Ορφανός, ο μοναδικός Έλληνας που έχει νικήσει σε Dakar, σχολιάζει αποκλειστικά στο Biker Spirit Magazine για το Rally Dakar 2017 !

Μετά την 10η ειδική , ουσιαστικά ο Αγώνας έχει τελειώσει!Έχουν ακυρωθεί δυο ειδικές συνολικά και άλλες έχουν μικρύνει, με αποτέλεσμα όταν ακυρώθηκε η 9η ειδική, έδειξε ότι δεν θα αλλάξει κάτι στην κορυφή.Πρώτος είναι ο Sam Sunderland (KTM) όπου έκανε αγώνα τακτικής και θα συνεχίσει να οδηγεί αμυντικά, γιατί δεν πρέπει να ρισκάρει αν θέλει να κερδίσει. Μερικά λεπτά παραπάνω δεν θα κάνουν την διαφορά, έτσι δεν έχει κανένα λόγο να πιέσει!Αν αφαιρέσεις την ποινή της 1 ώρας που τιμωρήθηκαν οι οδηγοι της Honda, τότε ίσως να βλέπαμε και τις τρεις θέσεις τοy βάθρου με Honda, αλλά αυτά είναι υποθέσεις, η ποινή υπάρχει.Αυτό που φαίνεται όμως είναι ότι η KTM θα είναι ο θριαμβευτής του φετινού Ντακάρ, αν όλα πάνε καλά και δεν στραβώσει τίποτα!
Παρόλο που η Honda έχει κάνει την επίθεση της, ο Sam Sunderland θα είναι ο νικητής του φωτεινού Ντακάρ, με την KTM να πηγαίνει για ένα ακόμα Θρίαμβο.Όλοι οι οδηγοι της Honda πήγαν πολύ καλά, αλλά η Honda έχασε ουσιαστικά τον αγώνα με τον λάθος ανεφοδιασμό!
Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στην 11η ειδική , το Σάββατο δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, ο Sam Sunderland θα οδηγήσει  «χειρουργικά», θα πάει γρήγορα αλλά με προσοχή για να διασφαλίσει την νίκη.

Το έχω νιώσει να είσαι πρώτος, είχα να κάνω 55 χλμ ειδική για να τερματίσω, μπήκα μέσα και οδήγησα γρήγορα μεν, αλλά χωρίς να ρισκάρω, και έτσι κέρδισα τότε. Σε αυτό το επίπεδο υπάρχει στρες και πίεση, αλλά η ανταμοιβή της νίκης σε κάνει να είσαι και μεθοδικός και προσεκτικός!

Η τρίτη θέση στο βάθρο είναι ακόμα ανοικτή. Έχω οδηγήσει με τον Gerard Farres στην ίδια ομάδα παλιότερα και πιστεύω πως αξίζει με την απόδοση, να ανεβεί φέτος στο βάθρο!

Ο Βασίλης Ορφανός είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει κερδίσει στο Rally Dakar.
Κατάφερε αυτή την νίκη στη παρθενική του εμφάνιση στο DAKAR του 2003, στην κατηγορία των 400 cc, όπου για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία κυμάτισε στο βάθρο του δυσκολότερου αγώνα rally raid του κόσμου.
Ακολουθούν οι συμμετοχές στα DAKAR 2004, 2005, 2008, 2009, 2011.
Λεπτομέρειες για την Δράση και το Βιογραφικό του Μοναδικού Βασίλη Ορφανού μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του εδώ >>>

Το παραπάνω κείμενο είναι από δημοσίευση του Biker Spirit Magazine