Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών η παρουσίαση του Έλληνα  μαχητή και νικητή της ερήμου Βασίλη Ορφανού.

Βασίλης Ορφανός - Vasilis Orfanos

Η  προσέλευση των καθηγητών  καθώς και των φοιτητών  του τμήματος και ειδικότερα της ομάδας Aristotle Racing Team  Formula Student  έδωσε ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση με πολλές ερωτήσεις τόσο σε θέματα οργάνωσης , ψυχολογικής και αγωνιστικής  προετοιμασίας , προπόνησης , συντήρησης των μοτοσυκλετών , αλλά και στη στρατηγική που χρειάζεται ένας αγώνας σαν το Dakar.

Βασίλης Ορφανός - Vasilis Orfanos

Στην εκδήλωση εκτός του οπτικοακουστικού υλικού που προβλήθηκε από όλες τις συμμετοχές του Βασίλη στα τέσσερα Dakar που έχει αγωνιστεί, ακολούθησε δοκιμή στη πέδη του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής με την καινούργια του εργοστασιακή μοτοσυκλέτα RXV 450 Rally Factory Bike,ενώ υπήρχε και η μοτοσυκλέτα  που τερμάτισε πέρυσι στο Dakar της Λατινικής Αμερικής.

Βασίλης Ορφανός - Vasilis Orfanos

Η εκδήλωση τελείωσε αργά το απόγευμα και έκλεισε  με ξενάγηση στο χώρο της ομάδας, όπου κατασκευάζεται από τους σπουδαστές, η νέα τους Formula που θα αγωνιστούν στο  πανευρωπαϊκό  πρωτάθλημα πανεπιστημίων στη πίστα του Silverstone στην Αγγλία .