Ο Βασίλης Ορφανός ύστερα από πρόσκληση του Κώστα Ρουμελιώτη και του προέδρου του Μοτοσικλετιστικού Ομίλου Πατρών Χρήστου Ρίζου, βρέθηκε στην Πάτρα το διήμερο 18-19 Ιανουαρίου με σκοπό το Σάββατο 18/1,την ομιλία για μια βραδιά DAKAR για τα μέλη του ομίλου, και την Κυριακή 19/1, στην κοπή της ετήσιας πίτας του ΜΟΠ.
Ο Βασίλης μαζί του είχε και τις μοτοσυκλέτες που έχει αγωνισθεί στα Dakar της Λατινικής Αμερικής το 2009 και το 2011.
Στην βραδιά Dakar ο Βασίλης ανέλυσε πως ονειρεύτηκε από τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα τον τρόπο προσέγγισης και προπόνησης, κυρίως όμως πως δούλεψε μεθοδικά και ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια με σκοπό όχι μόνο την συμμετοχή του στον δυσκολότερο και πιο απαιτητικό αγώνα της γης, αλλά την διάκριση του μέχρι τον τερματισμό και τη νίκη του στην κατηγορία των 400 κ.εκ. το Ιανουάριο του 2003 στο 25ο Rally Dakar.
Την επόμενη ημέρα Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, που έτυχε να είναι ημερολογιακά η ίδια ημέρα που πριν από 17 χρόνια ο Βασίλης κατάφερε να τερματίσει στο Sharm El Sheikh στην Χερσόνησο του Σινά, μετά από 19 ημέρες αγώνα, ανοίγοντας την Ελληνική σημαία στην τερματισμό νικητής το 2003, περιέγραψε τις στιγμές και το συναίσθημα στους περισσότερους από 500 αναβάτες και προσκεκλημένους που συμμετείχαν στην κοπή της πίτας του ΜΟΠ.
Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Πατρών κατάφερε να ενώσει όλα τα είδη μοτοσυκλετών και αναβατών, από Motocross,Enduro, Vintage Moto, Rally Bikes,small bikes για νέους ηλικιακά αναβάτες μέχρι αγωνιζόμενους και ταξιδιώτες.
Ακολούθησαν βραβεύσεις για τα μέλη του ΜΟΠ, σε παλαιούς αγωνιζόμενους, καθώς και σε αναβάτες που προβάλουν την μοτοσυκλέτα.
Ο Βασίλης μετά την βράβευση του για την προσφορά του στην Ελληνική Αγωνιστική Μοτοσικλέτα, αφού ευχαρίστησε για την τιμή που του έκανε ο όμιλος παρότρυνε τους παρεβρισκόμενους να ονειρεύονται και να ακολουθούν τα όνειρα τους.