Ο Έλληνας πρωταθλητής θα συμμετάσχει για 5η φορά στον πιο δύσκολο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο θρύλος του Ράλι, Ari Vatanen μιλώντας σε αφιέρωμα για το Rally Dakar και τον Έλληνα πρωταθλητή Βασίλη Ορφανό είχε πει: «Κάποιοι θεωρούν ότι όσοι πάνε στο Dakar είναι παράφρονες. Όχι. Αυτό το είδος των ανθρώπων κάνει τον κόσμο να πηγαίνει μπροστά, αυτοί έχουν το πνεύμα του Κολόμβου».

Στα βήματα του Κολόμβου της ερήμου, λοιπόν, ο πολύπειρος Έλληνας αναβάτης μετά την πρόκληση του 2009 στο «νέο» Dakar σε Αργεντινή και Χιλή αναλαμβάνει για μια ακόμα φορά να εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στον πιο σκληρό αγώνα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού μέσα από μια περιπέτεια 16 ημερών στην έρημο Ατακάμα και σε μερικές από τις πιο αφιλόξενες γωνιές της Λατινικής Αμερικής.

Βασίλης Ορφανός - Vasilis Orfanos

Στο Rally Dakar του 2011, το 33ο του θεσμού, ο Βασίλης Ορφανός φορά το νούμερο 97 και τρέχει με το Aprilia 450cc Rally Factory Bike. Ο ίδιος δηλώνει: «Είναι η πέμπτη συμμετοχή μου στο Dakar αλλά κάθε φορά αισθάνομαι την ίδια συγκίνηση, το ίδιο άγχος της προετοιμασίας και φυσικά τον ίδιο ενθουσιασμό. Ωστόσο φέτος έχω δίπλα μου και πραγματικούς υποστηρικτές, δυναμικές εταιρείες της ελληνικής αγοράς που κόντρα στην οικονομική δυστοκία και στην εγχώρια κατήφεια, αποφάσισαν να στηρίξουν το στόχο μου: να είμαι ακόμα μια φορά ο Έλληνας που τρέχει στο Dakar. Και νομίζω ότι αυτό είναι το σύνθημα: ότι μπορούμε όλοι να τα καταφέρουμε. Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου αισιοδοξία σε ό,τι και αν κάνω».

Η εκκίνηση του 33ου Rally Dakar θα δοθεί την πρωτοχρονιά στο Buenos Aires. Το Buenos Aires είναι αυτό που στις 16 Ιανουαρίου θα υποδεχθεί όσους οδηγούς, μηχανών, αυτοκινήτων, φορτηγών και quad, καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες του πιο επίπονου αλλά και του πιο μυθικού αγώνα.

Η προσπάθεια του Βασίλη Ορφανού στο Rally Dakar του 2011 στηρίζεται από τους εξής χορηγούς.