Ο Βασίλης ορφανός ύστερα από πρόσκληση του motokafenio παραχώρησε  μια ξεχωριστή συνέντευξη μέσα από το προσωπικό του χώρο.

Ανάμεσα στις μοτοσικλέτες που αγωνίστηκε στα Rally Dakar του 2009 και 2011, αναφέρει για πρώτη φορά διάφορα απρόοπτα από τη πορεία του για τη νίκη στον θρυλικό αγώνα του 2003.

Θυμάται διάφορες σκηνές μέσα από την έρημο, αναλύει διάφορα περιστατικά, αναφέρεται στον αείμνηστο καθηγητή του Γιώργο Βλάχο από το εργαστήριο του τμήματος ΜΕΚ μηχανολογίας καθώς και την προσωπική του γνωριμία και φιλία σαν αγωνιζόμενοι με τον παγκόσμιο πρωταθλητή ράλλυ Φιλανδό  Ari Vatanen.

Παράλληλα θυμάται την αμέριστη βοήθεια από τον Γάλλο αρχηγό της ομάδας του Γαλλικού Στρατού Armee de Terre Christophe Pineau στην πορεία του από τα I.S.D.E. στη Πορτογαλία 1999, Γαλλία 2001, Βραζιλία 2004.

Περνώντας στο τώρα  αναλύει την σημερινή κατάσταση, εξηγεί για την συνέχεια και συνέπεια της σχολής ασφαλούς οδήγησης της VOM, εκπαιδεύοντας αναβάτες για την οδική ασφάλεια και δηλώνει πως μέσα από την σκληρή και μεθοδική δουλειά ένας Έλληνας κατάφερε αυτό που οι περισσότεροι έλεγαν πως είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί.