Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στο Αθηνών Αρένα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη λαμπρότητα η απονομή των βραβείων για τους «ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» από  το περιοδικό STATUS των εκδόσεων Λυμπέρη.

Μεταξύ των 23 ανδρών που βραβεύτηκαν για την επιμονή και την  προσήλωση στους στόχους τους, ήταν και ο Βασίλης Ορφανός ο Έλληνας αναβάτης θρύλος του Dakar.

Βασίλης Ορφανός - Vasilis Orfanos

Τον Βασίλη προσφώνησε και βράβευσε ο ειδικός σύμβουλος του STATUS Παύλος Εμμανουήλ μαζί με τον Νότη Παπαπέτρου  (νεαρό αναβάτη racing) και έδωσε το στίγμα ενός ανθρώπου που αγωνίζεται 20 χρόνια, και προπονείται 330 ημέρες για να τρέξει τις 20, στις πιο ακραίες συνθήκες του πλανήτη μας, μέσα στις ερήμους του κόσμου.

Βασίλης Ορφανός - Vasilis Orfanos

Ακολούθησαν εντυπωσιακά πλάνα από τις πέντε συμμετοχές του Βασίλη στο Rally Dakar, καθώς και δηλώσεις του παγκόσμιου πρωταθλητή Rally και νυν Ευρωβουλευτή Ari Vatanen.

Μετά το λόγο πήρε ο Βασίλης και αφού ευχαρίστησε τον όμιλο Λυμπέρη, τους αναγνώστες του περιοδικού και όλους τους παραβρισκόμενους για τη μεγάλη τιμή που του έκαναν, δήλωσε ότι το δυσκολότερο σε όλη αυτή την εικοσαετή του πορεία στις καλές και κακές στιγμές που αντιμετώπιζε, ήταν οι «τοίχοι από τις δυσκολίες» που έπρεπε να ξεπεράσει για να συνεχίσει το μοναχικό του δρόμο προς την κορυφή.

Βασίλης Ορφανός - Vasilis Orfanos

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους χορηγούς του που τον βοήθησαν να αγωνίζεται στο Dakar  και παράλληλα έδωσε μια «συμβουλή»: να ονειρεύεστε και να ακολουθείτε τα όνειρα σας άσχετα από τα εμπόδια που θα συναντάτε με σκοπό να πραγματοποιείτε τους στόχους σας.

Βασίλης Ορφανός - Vasilis Orfanos

Τέλος δήλωσε ότι ήδη έχει αρχίσει την προετοιμασία για την 6η του συμμετοχή στο Dakar του 2012.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από το κανάλι STAR την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στις 21:00

Βασίλης Ορφανός - Vasilis Orfanos

(Φωτογραφίες Γιάννης Φαλκώνης)