Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  1 Ιουνίου  και ώρα 21:00,  στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Βόλου ομιλία στους νέους αθλητές και αθλήτριες από τον Βασίλη Ορφανό .

Με την ευκαιρία της σχετικής πρόσκλησης του μέλους του Ομίλου, κ. Αποστόλη Αντωνόπουλου, ο Βασίλης μίλησε στους μελλοντικούς πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας για το πώς να κάνουν το όνειρο τους στόχο και το στόχο τους  πραγματικότητα !

Ο όμιλος του Βόλου με παράδοση και διακρίσεις πολλών ετών , θέλοντας να δώσει ερεθίσματα στους νέους αθλητές του, προσπάθησε  να τους μεταλαμπαδεύσει το πάθος , την προσήλωση στο στόχο , την θετική  ενέργεια και τις αξίες που μέσα από τις πράξεις του ο Βασίλης πρεσβεύει !

Παράλληλα οι νέοι αθλητές είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά τις μοτοσυκλέτες  του Βασίλη από τις συμμετοχές του στην έρημο Ατακάμα τα τελευταία χρόνια στη Λατινική Αμερική , ενώ με την προβολή σχετικών  βίντεο διαπίστωσαν  κάτω από ποιες ακραίες συνθήκες αγωνίζεται .

Κυρίως όμως  μοιράστηκαν μαζί του τις πολύτιμες εμπειρίες  και δέχτηκαν συμβουλές του σε θέματα προπονητικής , ψυχολογικής και σωματικής εξάσκησης.

Η βραδιά έκλεισε με ερωτήσεις από τα παιδιά οι οποίες,  όπως δήλωσε και ο προσκεκλημένος, ήταν  πολύ εύστοχες (παρά το νεαρό τη ηλικίας τους) ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών και διανομή αυτογράφων.

Ο Βασίλης , αφού ευχαρίστησε  όλους  όσοι  βοήθησαν  και παραβρέθηκαν στην  ξεχωριστή αυτή  εκδήλωση , προσέφερε ένα  βιβλίο του ( Ψυχές στην Άμμο ) για την βιβλιοθήκη του ομίλου με σκοπό όπως δήλωσε : «… όποιος το διαβάσει να πάρει πολλή δύναμη και  θετική ενέργεια, με σκοπό να κάνει το όνειρο του στόχο και το στόχο του πραγματικότητα!