Σε ένα γνώριμο και φιλικό περιβάλλον στον αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών ο Βασίλης Ορφανός συναντήθηκε με τον Θρύλο των αγώνων ταχύτητας Ιταλό Giacomo AGOSTINI.

Σε ηλικία 77 χρόνων ο θρύλος του παγκόσμιου μοτοσπόρ G.AGOSTINI βρέθηκε για τρεις ημέρες στην φιλόξενη πόλη των Σερρών και στο αυτοκινητοδρόμιο της για να τον θαυμάσει σε δράση αλλά και να τον δει από κοντά το Ελληνικό κοινό.

Σε μια σεμνή τελετή, το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών θέλοντας να τιμήσει τον αναβάτη με τους 15 παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό του, έδωσε τιμής ένεκεν το όνομα του στη στροφή νούμερο 1 της ομώνυμης πίστας.

Ο Βασίλης Ορφανός παραβρέθηκε σε αυτή την εορταστική ατμόσφαιρα στις Σέρρες, με σκοπό να συναντηθεί με τον Giacomo AGOSTINI που όπως έχει δηλώσει, γεννήθηκε για να οδηγεί αγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Άλλωστε μπορεί να είναι επικίνδυνο να οδηγείς στους αγώνες αλλά το πάθος, η εξέλιξη, η ατμόσφαιρα, το podium, η αδρεναλίνη, η νίκη είναι λίγες μόνο από τις λέξεις, με τόσο γεμάτα συναισθήματα όμως, που μπορείς να βιώσεις σαν αναβάτης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.

Μπορεί ο AGOSTINI να έχει γεννηθεί στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας και να εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Παγκόσμιου Μοτοσπόρ στους αγώνες ταχύτητας αλλά ίσως έχει κάτι κοινό με τον Έλληνα αναβάτη των Ράλλυ Raid, να τους συνδέει κάτι πέρα από το κοινό τους πάθος για τους αγώνες.

Η αγάπη και των δύο αναβατών για την οδήγηση αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, το ταλέντο που κάπου υπάρχει, η σκληρή δουλειά παράλληλα με τη συμμετοχή σε κορυφαίες αγωνιστικές διοργανώσεις του πλανήτη με τα όποια συναισθήματα αυτές μπορούν να γεννήσουν.

Ο Βασίλης βρέθηκε μαζί με τον οδηγό θρύλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, Giacomo AGOSTINI, συνομίλησε μαζί του, θαύμασε την αγωνιστική μοτοσυκλέτα του MV AUGUSTA και δεν έλειψαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες.

Άλλωστε τους συνδέει ακόμη κάτι κοινό, το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών έχει τιμήσει παλιότερα τον Έλληνα αναβάτη δίνοντας το όνομα του στη στροφή νούμερο 5 της ομώνυμης πίστας, ύστερα από ενέργειες του εμπνευστή της πίστας των Σερρών κ. Τάσου Χανλίογλου.

Την επόμενη ακριβώς ημέρα ο Βασίλης συμμετείχε σε εκδήλωση του κ. Χανλίογλου στην ημερίδα με τίτλο “Η Οδύσσεια της κατασκευής της πίστας των Σερρών”, στη Βιβλιοθήκη της πόλης όπου μέσα από φωτογραφίες και τις αναφορές του κ.Τάσου απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα και φωτίστηκαν άγνωστες πτυχές για το πώς οραματίστηκε την δημιουργία της πίστας και πως τελικά περνώντας μέσα από σαράντα κύματα κατάφεραν να υλοποιήσουν και να κατασκευάσουν στην Ελλάδα με τα όποια λάθη το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών.

H δημιουργία ενός αυτοκινητοδρομίου πέρα από ένα χώρο αγωνιστικών δραστηριοτήτων γεννά και Πολιτισμό, τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς.