Ο Βασίλης Ορφανός ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της ΦΙΛΠΑ κ.Τάκη Φωτεινόπουλου, είχε την τιμή την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021  να ανοίξει την Ιστορική Ανάβαση Πάρνηθας.
Με σύμμαχο την εργοστασιακή του μοτοσυκλέτα που αγωνίσθηκε στην έρημο Ατακάμα RXV450 Tuareg Rally είχε την χαρά σαν πλοηγός  του μοναδικού αυτού ιστορικού αγώνα αυτοκινήτου που ξεκίνησε το 1932 να ανοίξει την ανάβαση των 10 χλμ.
Πριν την ανάβαση σε μια σεμνή εκδήλωση στο χώρο της εκκίνησης έγιναν τα αποκαλυπτήρια μιας πλακέτας που τοποθέτησε η ΦΙΛΠΑ  και ο Δήμος Αχαρνών, κάνοντας τα αποκαλυπτήρια της  ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, που είχαμε την χαρά να έχουμε μια σύντομη συνομιλία μαζί του λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα.
Την ανάβαση πλαισίωσαν περίπου 70 συμμετοχές με ιστορικά αυτοκίνητα  όπως Alfa Romeo, Lancia, Citroen, BMW, Mini Cooper, VW, DKV κ.α. σε αγώνα regularity θυμίζοντας άλλες εποχές.
Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση νιώσαμε αντικρίζοντας το άσπρο DKV F12 με το προσωνύμιο Χάρος  που με οδηγό τον αείμνηστο Γιώργο Ραπτόπουλο για πολλά χρόνια κατείχε το ρεκόρ της συγκεκριμένης ανάβασης.