Η δραστήρια λέσχη κλασικών οχημάτων Άρτας πραγματοποίησε για Πέμπτη συνεχή φορά με ιδιαίτερη επιτυχία στο ενετικό κάστρο της ομώνυμης πόλης, συγκέντρωση εκθετών για ιστορικές μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.

Με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, με έδρα το  όμορφο ενετικό κάστρο της Άρτας, αρκετοί τυχεροί επισκέπτες είχαν την χαρά να δουν και να θαυμάσουν από κοντά σπάνια αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες μεγάλης ιστορικής και συναισθηματικής αξίας.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου το απόγευμα  ξεκίνησε η στατική έκθεση, για να συνεχιστεί το Σάββατο 27 το πρωί με επίσκεψη στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας που ολοκληρώθηκε πλήρως η αποκατάσταση του μετά την πτώση του. Είναι ιδιαίτερα αξιόλογο το γεγονός ότι στέκει ξανά ατάραχο στις κοίτες του Αράχθου ποταμού.

Η έκθεση συνεχίστηκε και το απόγευμα του Σαββάτου με μεγάλη προσέλευση του κοινού, κλείνοντας τις πύλες της, με μια εξίσου όμορφη ροκ συναυλία στο τελείωμα της.

Το Gazzetta έδωσε το παρόν με τον Βασίλη Ορφανό, παρουσιάζοντας δύο σπάνιες μοτοσυκλέτες της VOM που έκλεψαν τις εντυπώσεις του κοινού κατά ομολογία των επισκεπτών.

Η μία ήταν η προσωπική πολεμική μοτοσικλέτα R 12  750 μοντέλο του 1940, ενώ η δεύτερη η αγωνιστική του XR 400 Dakar SPR HRC με τα χρώματα που τερμάτισε και διακρίθηκε στο Rally DAKAR στην Λατινική Αμερική το 2009.

Ο Βασίλης μοίρασε αυτόγραφα στα παιδιά και συνομίλησε με πολύ κόσμο.

Η λέσχη κλασικών οχημάτων της Άρτας έχει σαν σκοπό και στόχο, την προώθηση και προβολή κλασικών οχημάτων από όλη την επικράτεια. Όσοι τυχεροί εκθέτες αλλά και το κοινό που παραβρέθηκε και τις δύο ημέρες της έκθεσης, είχαν τη χαρά να δουν από κοντά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες θρύλους που έμειναν και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες μάρκες αυτοκινήτων όπως : Alfa Romeo, Volvo, Mercedes, Jaguar, Citroen, DSV, κ.α.

Ενώ από μοτοσικλέτες συναντήσαμε : BMW, BSA, Norton, Ducati, Triumph, Honda, Yamaha κ.α.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές που κατάφεραν να οργανώσουν  και να προβληθούν, όλα αυτά τα σπάνια κομψοτεχνήματα της μηχανικής, αλλά και στους συλλέκτες τους που με περίσσια φροντίδα, μεράκι και αγάπη τα συντηρούν, ώστε να υπάρχουν και να κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Β.Ο.