Ο Βασίλης Ορφανός, ύστερα από πρόσκληση του διευθυντή του Ελληνικού μουσείου μοτοσυκλέτας Παναγιώτη Μαριολόπουλου, θα παραστεί σαν ομιλητής στο πρώτο συμπόσιο μοτοσυκλέτας.

Μετά από έξι συμμετοχές στο πιο δύσκολο αγώνα εκτός δρόμου του κόσμου το Rally Dakar,μία νίκη στην παρθενική του εμφάνιση, τρεις τερματισμούς , διασχίζοντας παράλληλα τέσσερις φορές τη έρημο Σαχάρα στην Αφρική, και δύο την Ατακάμα στη Λατινική Αμερική, θα μας μυήσει στα άδυτα των ερήμων του πλανήτη γη.

Ξεκινώντας τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα, σε ηλικία 18 χρονών με την πρώτη του νίκη στην πρώτη του συμμετοχή με Honda XR 200 κατακτώντας το πρώτο του πρωτάθλημα στην Ελλάδα το 1991 μέχρι την νίκη του στο Dakar το 2003, σε ηλικία 30 ετών με Honda XR 400 SPR μεσολάβησαν πάνω από 120 αγώνες σε όλες τις ηπείρους και πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Αυτές οι ιστορίες μαζεύτηκαν και σαν απόσταγμα ψυχής γέννησαν το βιβλίο του << Ψυχές στην άμμο >> με σκοπό να δώσει τη δύναμη σε όποιον το διαβάσει να κάνει το όνειρο του στόχο και το στόχο του πραγματικότητα. Να καταλάβει πως όταν θέλει κάτι, μπορεί να το κάνει.

Στην παρουσίαση θα προβληθούν ειδικά βίντεο με πλάνα από όλες του τις συμμετοχές στο Rally Dakar, ενώ στο τέλος της παρουσίασης θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Η παρουσίαση του Βασίλη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 8.00 μμ.