Η καλύτερη ειδική του Dakar 2003 και ίσως η πιο δύσκολη ειδική στην ιστορία του αγώνα τελείωσε. Ο αγώνας ξεκινά παράλληλα με τα σύνορα Λιβύης- Αλγερίας και μετά ανεβαίνει προς το Akakus, περιοχή που αποτελείται από τεράστιους αμμόλοφους και αιχμηρούς βράχους. Η ειδική τελειώνει με την Murzuk erg που χαρακτηρίζεται από μεγάλα κύματα άμμου σε πολλά σημεία αδιαπέραστα.

Χθες το βράδυ χωρίς τεχνική βοήθεια ο Βασίλης προετοίμασε μόνος τους την μοτοσικλέτα αλλά και τον εαυτό τους για τη δύσκολη μέρα που θα ακολουθούσε. Ξεκίνησε το πρωί στις 8:32 και τερμάτισε στις 16:40 στο αεροδρόμιο της Sabha έχοντας για μια ακόμη φορά κερδίσει την πρώτη θέση στην κατηγορία του και εξίσου σημαντικό έχοντας τερματίσει 35 overall στη σημερινή ειδική και έχοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία του και την 37 overall μετά και το 8 etape.

Σήμερα ήταν μια μέρα με πολλά ατυχήματα ακόμη και σε οδηγούς που πάλευαν για την νίκη και αναγκάστηκαν όχι μόνο να εγκαταλείψουν αλλά βρέθηκαν και στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένοι.