Σήμερα το Dakar εξελίχθηκε σε μια σχεδόν κυκλική διαδρομή γύρω από την όαση της Siwa της Αιγύπτου. Η διαδρομή, αν και ήταν μικρή, περιλάμβανε πολλά δύσκολα κομμάτια με μεγάλη ποικιλία εδαφών. Είχε μαλακή λευκή άμμο, εντελώς διαφορετική από αυτή που μέχρι τώρα οι οδηγοί είχαν συναντήσει και τους μεγαλύτερους αμμόλοφους της διαδρομής, με μέχρι και 200m κατηφόρα. Τη θέση της άμμου στη συνέχεια πήραν οι πέτρες και οι δύσκολες trial διαδρομές ανάμεσα από κοφτερούς βραχώδεις λόφους.

Ο Βασίλης είχε την ατυχία να αδειάσει το πίσω ρεζερβουάρ βενζίνης τη στιγμή που κατέβαινε ένα μεγάλο αμμόλοφο, χωρίς να προειδοποιήσει, με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο και να τερματίσει 3 στην κατηγορία του, χωρίς να επηρεάσει την πρώτη θέση, που την κρατά με 40 min διαφορά. Στην γενική κατάταξη βρίσκεται στην 36 θέση.

Στον αγώνα έχουν απομείνει μόνο 107 από τις 184 μηχανές που ξεκίνησαν και ο αριθμός είναι πιθανό να μειωθεί και άλλο καθώς αύριο ακολουθεί η δεύτερη σε μέγεθος και δυσκολία ειδική διαδρομή πού διασχίζει την υπόλοιπη Θάλασσα από Άμμο με γιγαντιαίους αμμόλοφους και απο το πέρασμα Fenoil.