Παρουσία περίπου 60 προσκεκλημένων και δημοσιογράφων δόθηκε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου η συνέντευξη Τύπου για τη συμμετοχή του Βασίλη Ορφανού στο 33ο Rally Dakar με «οικοδέσποινα» της εκδήλωσης η BP η οποία παραχώρησε το χώρο της.

Τη συνέντευξη συντόνισε ο συγγραφέας Ντάνης Φώτος ενώ εκπροσωπήθηκαν και οι περισσότερες από τις εταιρείες που στηρίζουν την προσπάθεια του Βασίλη Ορφανού. Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν τους λόγους για τους οποίους σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία αποφάσισαν να στηρίξουν τον Έλληνα πρωταθλητή και την ιδέα στην οποία ο ίδιος πιστεύει.

Από τη μεριά του ο Βασίλης Ορφανός, εμφανώς συγκινημένος καθώς θυμόταν και πάλι ανθρώπους που τον βοήθησαν να δώσει το παρών στο Μπουένος Άιρες την 1η Ιανουαρίου 2010, ευχαρίστησε όλους όσους έβαλαν ένα μικρό ή μεγάλο λιθαράκι στην 5η προσπάθεια του για διάκριση στον πιο δύσκολο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στην ερώτηση δε δημοσιογράφου για το αν πάει για νίκη η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Ό,τι πει ο θεός του Ντακάρ».

Φυσικά δεν έλειψαν και οι συμβολισμοί. Ο Βασίλης Ορφανός παρουσιάζοντας το κράνος με το οποίο θα τρέξει στον φετινό αγώνα είπε ότι η επιλογή δεν ήταν τυχαία. «Βάλαμε τα χρώματα του ουράνιου τόξου για δυο λόγους: αφενός διότι μετά τη καταιγίδα βγαίνει ο ήλιος και αφετέρου διότι το ουράνιο τόξο σχετίζεται με το φως».

Παρούσα στην εκδήλωση όλη η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια του Βασίλη Ορφανού, φίλοι αλλά και οι γονείς του στους οποίους ο ίδιος εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ. «Ευχαριστώ που με ανέχεστε τους είπε» για να εισπράξει ένα ζεστό χειροκρότημα.