Με μια σημαία της Επανάστασης στην ράμπα τερματισμού

Με μια σημαία της ελληνικής επανάστασης στη μηχανή και άλλη μια της Ελλάδας στην πλάτη πανηγύρισε ο Βασίλης Ορφανός τον τερματισμό του στο 31ο Rally Dakar.

Απαντώντας σε πολλούς Αργεντινούς δημοσιογράφους που δεν αναγνώρισαν τη σημαία που είχε κρεμασμένη στη μηχανή ο Έλληνας αναβάτης τους εξήγησε ότι πρόκειται για το Ελευθερία ή Θάνατος που συμβολίζεται και στην εθνική μας σημαία. «Ήθελα να δηλώσω ότι έκανα τη δική μου μικρή επανάσταση απέναντι σε αυτούς που πίστευαν ότι δε θα τα καταφέρω ή που δε με βοήθησαν όταν τους χτύπησα την πόρτα. Γιατί πέρα από τους καιροσκόπους που υπάρχουν παντού, πιστεύω ότι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που παλεύουν τίμια, σε αυτούς βάζω τον εαυτό μου και αυτούς θέλω να αντιπροσωπεύω», λέει ο Βασίλης.

Η επιστροφή του Βασίλη Ορφανού στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας μέσω Παρισιού καθώς ο Έλληνας αναβάτης θα επιστρέψει στην βάση της ομάδας με την οποία αγωνίστηκε. Σημειώνεται ότι από τους 8 οδηγούς της γαλλικής Challenge 75 μόνο δυο έφτασαν στον τερματισμό.