Ο Βασίλης Ορφανός ήταν καλεσμένος με την ιδιότητα του Μηχανολόγου Μηχανικού στους Τελικούς F1 Schools στο Κολλέγιο Ανατόλια για την τελική κατάταξη ανάμεσα στις καλύτερες σχολικές ομάδες.

Την Παρασκευή 24 Απριλίου, οι 16 ομάδες των μαθητών που είχαν προκριθεί από τα προημιτελικά, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν, αναλύσουν, δοκιμάσουν και να αγωνιστούν με τα μονοθέσιά τους στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του Κολλεγίου.

Το Σάββατο 25 Απριλίου, έγιναν οι τελικοί αγώνες με χρονομέτρηση, όπου σε συνδυασμό με το portfolio, το budget της ομάδας, το σχεδιασμό και την αεροδυναμική του μονοθεσίου, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ τους, οι τρεις καλύτερες ομάδες προκρίθηκαν για τους τελικούς στη Σιγκαπούρη το Σεπτέμβριο, στον αγώνα της F1 Schools.

Βασίλης Ορφανός - Vasilis Orfanos

Την Κυριακή 26 Απριλίου, ο Βασίλης έδωσε ομιλία για το όλο εγχείρημα των μαθητών, δηλώνοντας στο κοινό ενθουσιασμένος για το επίπεδο τόσο των γνώσεων όσο και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των ομάδων.
Κλείνοντας, τόνισε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο θεσμός για την μετέπειτα πορεία σπουδών αλλά και απορρόφησης μελλοντικών Ελλήνων Επιστημόνων, Μηχανολόγων, Αεροδυναμιστών από μεγάλες ομάδες του χώρου της Formula 1.

« … είμαι σίγουρος ότι πολλά από τα ονόματα αυτών των νέων παιδιών θα τα συναντήσουμε στο μέλλον να εργάζονται σε μεγάλες ομάδες του χώρου της F1, αν διακρίνει κανείς από τώρα στα μάτια τους το πάθος, το ζήλο, την οργάνωση σε κάτι που πραγματικά αγαπούν …»

Κατά τη διάρκεια του event ο Βασίλης παρουσίασε και τις τρεις ημέρες στον περιβάλλοντα χώρο του Κολλεγίου την εργοστασιακή του μοτοσυκλέτα με την οποία αγωνίστηκε στο Rally Dakar 2011.