Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 ο Βασίλης Ορφανός παρέδωσε μαθήματα ασφαλούς οδήγησης σε νέους αναβάτες ηλικίας από 10 έως 16 χρονών.

Καλωσορίζοντας τους αναβάτες και ξεκινώντας με το level 1, ο Βασίλης παρείχε πρόγραμμα οδήγησης για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας των οδηγών. Μετά το πρωινό ζέσταμα και τις διατάσεις οι μικροί οδηγοί έκαναν ασκήσεις με τη μοτοσυκλέτα της σχολής VOM σε ασφάλτινο τερέν, διαμορφωμένο με κορίνες.

Βασίλης Ορφανός - Vasilis Orfanos

Μαθαίνοντας τη σωστή θέση του σώματος μαζί με τη μοτοσυκλέτα, ακολουθώντας τις οδηγίες του Βασίλη, οι νέοι αναβάτες κατάφεραν ύστερα από εξάσκηση, την τέλεια εναρμόνιση σώματος και μηχανής απαλλαγμένοι από λανθασμένες συνήθειες.

Ακολούθησε θεωρία και πρακτική σωστού φρεναρίσματος πρώτα με το εμπρός και μετά και με τα δύο φρένα.
Ο Βασίλης τους τόνισε ότι μόνο όταν έχουν κατακτήσει τις τέλειες θέσεις και κινήσεις, σε αργή οδήγηση, θα είναι ικανοί να οδηγήσουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια σε υψηλότερες ταχύτητες.

Το μάθημα έκλεισε αφού οι νέοι αναβάτες απάντησαν στο ειδικό ερωτηματολόγιο της Σχολής VOM και τέλος τους παραδόθηκαν τα πιστοποιητικά Ασφαλούς Οδήγησης που είναι αναγνωρισμένα από την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας. 

Βασίλης Ορφανός - Vasilis Orfanos