H VOM ύστερα από πρόσκληση της ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β. παραβρέθηκε στο Βόλο για τον εορτασμό των 35 χρόνων από την ίδρυση της ομώνυμης λέσχης.
Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου το απόγευμα, ο Βασίλης Ορφανός πραγματοποίησε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ομιλία για την αγωνιστική του πορεία με αποκορύφωμα την νίκη του στο Rally Dakar.

Ο Βασίλης στην αρχή της ομιλίας του, αφού ευχαρίστησε τη λέσχη μοτοσυκλετιστών Βόλου για αυτή την πρόσκληση, εξήγησε πως τα πρώτα του
αγωνιστικά βήματα έγιναν σε αγώνα Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross το 1991 με CR 125 στην πίστα του Σέσκλου λίγο πιο έξω από την πόλη του Βόλου, όπου εκεί έπρεπε να πάρει μια σημαντική απόφαση σε ηλικία 18 χρονών για το αν θα ακολουθούσε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro ή Motocross ?

Όπως εξήγησε ο Βασίλης ένα σκασμένο πίσω ελαστικό στον δεύτερο γύρο του πρώτου σκέλους, δεν ήταν ικανό να τον κάνει να εγκαταλείψει , όμως
συνειδητοποίησε ότι αν ήθελε να κάνει σωστά αγώνες στο motocross θα έπρεπε να υποστηρίξει δύο μοτοσυκλέτες, ειδικό φορτηγό με αντίστοιχο εξοπλισμό και μια άλλου είδους υποδομή, που εκείνη τη στιγμή οικονομικά δεν μπορούσε να έχει.

Έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με το enduro που μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα την υλικοτεχνική υποδομή του.

Από εκεί στη συνέχεια εξήγησε πως κατάφερε μέσα από σκληρή και επίμονη δουλειά με πρόγραμμα και στόχους, να έρθει το σωστό πλήρωμα του χρόνου ώστε να καταφέρει να κερδίσει στην πρώτη του συμμετοχή στο Rally Dakar.

Ακολούθησαν ειδικά βίντεο από τις έξι συμμετοχές του στους μαραθώνιους των ερήμων Σαχάρα και Ατακάμα καθώς και πλάνα από τους τερματισμούς και τη νίκη του.

Την όλη εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί αναβάτες της λέσχης, ιδρυτικά μέλη που εμπνεύστηκαν από την αγάπη τους για τη μοτοσυκλέτα ,με σκοπό να αλλάξουν το κλίμα της εποχής που ήθελε μόνο περιθωριακούς να οδηγούν μοτοσυκλέτες, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλίες παλαιών προέδρων της λέσχης, αναλύοντας το έργο που παράχθηκε μέσα σε 35 χρόνια, γύρω από την ασφάλεια των αναβατών με ειδικά σεμινάρια και άλλες δράσεις σαν συνολική προσφορά της λέσχης.

Οι ευχές όλων ήταν να συναντηθούν και στα 50 χρόνια της λέσχης.

Την επόμενη ημέρα ο Βασίλης έτυχε μιας ευχάριστης και συγκινητικής ταυτόχρονα έκπληξης, όταν σταμάτησαν στο περίπτερο που είχε τοποθετήσει την εργοστασιακή του μοτοσυκλέτα που αγωνίσθηκε το 2011 στην Λατινική Αμερική, πέντε μαθητές από σχολείο του Βόλου με τον καθηγητή τους, όλοι με ποδήλατα βουνού, ντυμένοι ανάλογα με τα ποδηλατικά τους κράνη και ακολούθησε το ακόλουθο περιστατικό.

Σταματώντας ο καθηγητής τους και μπροστά στον Βασίλη λέει στους μαθητές του:

“Aυτός είναι ο Έλληνας αναβάτης που κέρδισε στο Dakar και τίμησε την Ελλάδα μας.”

Τα παιδιά σταμάτησαν στο περίπτερο και άρχισαν διάφορες ερωτήσεις, που ο Βασίλης τους απάντησε ενώ ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες και αυτόγραφα που τους δώρισε.

Τότε ο καθηγητής γυρίζει στον Βασίλη και του αναφέρει ότι έχουν κάνει διαγωνισμό στο σχολείο με ψηφοφορία για τον καλύτερο αναβάτη σε παγκόσμια κατάταξη και τα παιδιά ψήφισαν τον ίδιο!

Ο Βασίλης αμήχανα στην αρχή είπε ότι είναι δύσκολο να έχει γίνει κάτι τέτοιο, δεν το πίστεψε, όμως ο καθηγητής τους συνέχισε: “Tα αποτελέσματα
έχουν γραφτεί στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου και θα σου στείλουμε την φωτογραφία.”

Πράγματι η φωτογραφία εστάλη για του λόγου το αληθές και όπως δήλωσε αργότερα ο Βασίλης: είναι πραγματικά συγκινητικό να εισπράττεις την
ευγνωμοσύνη του κόσμου και κυρίως νέων παιδιών που δεν με ήξεραν σαν άνθρωπο αλλά γνώριζαν που έχουμε αγωνιστεί και τι έχουμε καταφέρει.

Το γεγονός ότι σε αυτή τη ψηφοφορία είναι πίσω μου καταξιωμένοι παγκόσμιοι πρωταθλητές στην μοτοσυκλέτα και φιγουράρει μπροστά τους ένα Ελληνικό όνομα, δείχνει ότι οι κόποι μας τόσων χρόνων δεν πήγαν χαμένοι, κάτι αφήνουμε πίσω στη νέα γενιά που θέλει σωστά πρότυπα ,που με τη στάση ζωής τους και τις πράξεις τους δείχνουν ότι όλα μπορούν να γίνουν ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες αρκεί να αγαπάς και να πιστεύεις αυτό που κάνεις, δίνοντας για αυτό το σκοπό, ψυχή και σώμα!

Ο Βασίλης Ορφανός αφού ευχαρίστησε όλα τα παιδιά της λέσχης του Βόλου για αυτήν την πρόσκληση-συνάντηση με αφορμή τον εορτασμό των 35 χρόνων, τους ευχήθηκε καλά και ασφαλή χιλιόμετρα, να είναι όλοι γεροί και να τα ξαναπούν με αφορμή τα 50 χρόνια της λέσχης.